08.11.2019 769

Orta Sanat Okulu olarak 01.10.1945 tarihinde Sakarya Mahallesinde eskiden kilise olarak kullanılan bir binada Tesviye, Demircilik ve Marangoz Bölümleri ile öğretime açmıştır. Kilisenin bir bölümü yıkılmaya yüz tuttuğundan 1950-1960 yılları arasında derslikler eski yerinde kalmak üzere Atölye öğretimi şimdiki okul binasının bulunduğu yerde kurulan MKE yapısı olan iki barakada sürdürülmüştür. Yeni binaların yapılması bittikten sonra 1965-1966 yıllarında şimdiki binasına taşınmıştır.

İlçemizde Elektrik Bölümünün açılması yönünde talep olduğu tespit edilince 1979-1980 yılında Elektrik/Elektronik Alanı hizmete açılarak Meslek Lisesi alan sayısı dörde yükselmiştir.

2000 yılında Anadolu Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı olarak hazırlık sınıfıyla öğretime başlamıştır. .

2005-2006 öğretim yılı başında derslik ihtiyacının giderilmesi maksadıyla B-Blok üst kattaki salonda bölme işlemi yapılarak 5 derslik 1 idare odası kazandırılmıştır.

2008-2009 öğretim yılında okulumuzun adı Ayvalık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Meslek lisesi, Teknik Lise ve Anadolu Teknik Lisesi okul türünde öğretime devam etmiştir. Ayrıca Endüstri Meslek lisesi bünyesinde Bilişim Teknolojileri Alanı açılmıştır. 2019/2020 Öğretim yılı itibariyle Anadolu Meslek Programı türünde Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Elektrik/Elektronik Teknolojisi ve Bilişim Teknolojileri olmak üzere 5 alanda Eğitim Öğretime devam edilmektedir.

26.10.2016 tarihinde okulumuzun ismi Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.