24.12.2012 2852

Orta Sanat Okulu olarak 01.10.1945 Tarihinde Sakarya Mahallesinde eskiden kilise olarak kullanılan bir binada Tesviye, Demircilik ve Marangoz Bölümleri ile öğretime açılmıştır. Kilisenin bir bölümü yıkılmaya yüz tuttuğundan 1950-1960 yılları arasında Derslikler eski yerinde kalmak üzere Atölye öğretimini şimdiki okul binasının bulunduğu yerde kurulan Makine Kimya Yapısı iki barakada sürdürmüştür. Yeni binaların yapılması bittikten sonra 1965-1966 yıllarında şimdiki binasına taşınmıştır. Çevrede Elektrik Bölümünün açılmasına istek duyulunca 1979-1980 yılında dershane bloğunda Elektrik Bölümü hizmete açılarak Meslek Bölüm sayısı dörde yükselmiştir. Ağustos 2000 tarihinde Bilgisayar Donanım Bölümü Ticaret Meslek Lisesinin eski binasında, Anadolu Meslek Lisesi Hazırlık sınıfıyla öğretime başlanmıştır.Daha sonrasında Bilgisyar donanım bölümü dershane blogunda diger dallarla birlikte eğitim öğretime devam etmiştir. Okulumuz beş meslek alanında 54 personeli ve 500 öğrencisiyle eğitim ve öğretime devam etmektedir.